Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z marchewką i orzechami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
cukier trzcinowy 2/3 szk
mąka 2 szk
cynamon 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
sól 1/4 łyżeczki
cukier waniliowy 2 łyżki
olej 2/3 szk
orzechy włoskie siekane 1/2 szk
marchewka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z marchewką i orzechami

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajka zmiksować wraz z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać olej, a na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, solą i cynamonem. Następnie dodać startą marchewkę i posiekane orzechy. Całość dokładnie wymieszać łyżką.
Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę nakładać łyżką porcję ciasta. Piec 17-20 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 26.02.2016 08:32
wyglądają na bardzo smaczne
Monika-twin 24.02.2016 22:38
super iastka.
ice cubes 24.02.2016 15:10
Przydatny przepis :)
Kuchenka 24.02.2016 14:20
jestem ciekawa jak smakuje połączenie orzechów i marchwi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak