ciastka z kruchych herbatników

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    45 sztuk
  • twaróg

    1/2 kg
  • cukier puder

    1 szklanka
  • masło

    1/2 kostki
  • aromat waniliowy

    2-3 krople
  • kakao

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg, cukier i masło dokładnie zmiksować. Wlać aromat wymieszać. Masę podzielić na dwie części. jedną połączyć z kakao. Herbatniki ułożyć w 3 rzędach po 5 w każdym, posmarować białą masą. Na niej ułożyć drugą warstwę ciastek. posmarować ciemn ą masą. Pr\\ykryć ostatnią warstwą herbatników. Lekko docisnąć.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat