Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z kleiku ryżowego z marmoladą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kleik ryżowy 1 opak.
margaryna 1 kostka
jaja 3 szt.
cukier 1 szkl.
proszek do pieczenia 1 łyżka
mąka
marmolada

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z kleiku ryżowego z marmoladą

Wszystkie suche składniki wymieszać nastepnie dodać jaja i margarynę, wyrobić ciasto dodawać mąkę tak długo aż całość nie będzie zwarta. Następnie rozgrzać piekarnik do 180 stopni. blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kluki lub inny kształt i na środek kłaść łyżeczkę marmolady lub gęstego dżemu. Wstawić do piekarnika i piec aż nie zrobią się rumiane.

GOTOWE:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asia92wp 15.11.2012 11:02
Wyglądają tak ponieważ się posklejały i je poprzecinałam nożem...za blisko siebie je ułożyłam. A czas mniej więcej 10 min na 180 stopni.
Mysiunia 15.11.2012 07:32
dlaczego niektóre ciastka na zdjęciu wygladają jakby były krojone nożem już po upieczeniu? Warto podać choć orientacyjny czas pieczenia :) a jeśli ciastka się pieką ok.15 minut to mam aż tyle czasu stać, spoglądać przez okienko w piekarniku i patrzeć czy już są gotowe czy nie?
Habibi 14.11.2012 18:08
Robiłam je synkowi, kiedy był malutki, a wtedy i kleików ryżowych było w domu mnóstwo ;)
V_kuchareczka 14.11.2012 16:51
Rewelacja
Marta1986 14.11.2012 16:35
pycha
paula99926 14.11.2012 16:25
niezłe!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak