Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciastka z kleiku i kaszek

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kleik ryżowy 150 g
kaszka 50 g
kaszka 50 g
masło 200 g
cukier 3/4 szkl
jajko 2 szt
DODATKOWO:
dżem
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: ciastka z kleiku i kaszek

Pomysł na wykorzystanie niezużytych kaszek (u nas mleczno ryżowa bananowa i kukurydziana malinowa)i kleiku ryżowego ;)

Masło utarłam z cukrem na puch, dodałam jajka, kleik i kaszki. Wyrobiłam na jednolitą masę.

Uformowałam z córeczką kulki, placuszki, węże itp.
W kulkach zrobiłyśmy dziurki i wsadziłyśmy dżem, placuszki obtoczyłyśmy w wiórkach.

Piekłam w 180 stopniach przez jakieś 15-20 minut, do zrumienienia.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1508 09.03.2014 22:24
Z pewnością bardzo smaczne
Stenka 09.03.2014 11:18
ciekawy przepis
patryska76 08.03.2014 16:15
Smaczne ciasteczka ;-)
marcia7 08.03.2014 15:39
pyszne do kawki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak