Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z budyniem i rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
budyń waniliowy 2 op
mleko 0,7 l
rodzynki 10 dag
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z budyniem i rodzynkami

Budynie ugotować według przepisu na opakowaniu zmniejszając o połowę ilość mleka. Ciasto francuskie rozwinąć i wyłożyć przestudzony budyń. Na wierzchu posypać rodzynkami. Ciasto zwinąć w rulon, następnie pokroić na plastry ok. 2 centymetrowe. Jajko roztrzepać i posmarować po wierzchu ciasteczka. Upiec w piekarniku na złoty kolor w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 02.10.2013 20:10
pięknie wygląda
kate.500 09.06.2013 00:23
apetycznie wygladaja
olkaaa 03.01.2013 07:54
bardzo fajne
Grazyna0211 30.11.2012 16:13
smaczne
teresa18 29.11.2012 19:30
pyszne słodkości
Wafelek2601 20.11.2012 17:48
Pyszne
alaaa 25.10.2012 20:08
szybko a jak smacznie
Elżbieta17 15.10.2012 10:54
pyszny deser:)
barbara11561 13.10.2012 15:53
bardzo lubię ciasto francuskie,bardzo szybko można oś wyczarować:)
elficzna 10.10.2012 21:04
ale słodkości mniam :)
ewelinapac 10.10.2012 20:36
świetne
angelika14 10.10.2012 20:24
jejku ale mam apetyt na takie ciacho
gosia561 10.10.2012 20:19
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak