Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka Wyroczni
- W dużej misce utrzeć masło z cukrem na jednolitą masę. Powoli dodawać mieszankę z mąką i połączyć mikserem. Na koniec dodać rozgniecione orzechy. Ja wkładam je do podwójnego woreczka i „biję” je tłuczkiem do mięsa ;)
- Rozgrzewamy piekarnik. Na papier do pieczenia wykładamy po łyżeczce masy, formujemy. Ciasto się będzie kleiło i jest to normalne
- Pieczemy około 10 minut, kontrolując, aby się nie przypiekły. W zależności od rodzaju piekarnika, a nawet od tego jak długo się uciera masę ciasteczkową wychodzą delikatne, kruche, rozpływające się ustach :D jednakże czasami wychodzą bardziej chrupiące i są równie pyszne...
Uwaga! Ciastka po wyciągnięciu z piekarnika będą miękkie i takie mają być, po ostygnięciu normalnie są zwarte i chrupiące. Dlatego nie trzymajcie ich w piekarniku, aż stwardnieją, bo je przypalicie :)