CIASTKA PÓŁFRANCUSKIE Z MARMOLADĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    3 szklanki
  • śmietana 18 proc

    1 szklanka
  • margaryna

    250 gram
  • marmolada

  • cukier puder

  • cynamon Prymat

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1/ Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części i na podsypanej mąką stolnicy rozwałkować każdą osobno. Rozwałkowane ciasto pokroić na kwadraty np 5cm. Na środek każdego kwadrata nakładać odrobinę marmolady, składać na pół i końcówka widelca dociskać ciasto by się skleiło a przy okazji miało wzorki.

2/ Gotowe ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka nie rosną więc mogą być blisko siebie układane by więcej weszło. Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika do 180-200 stopni i piec ok 10 min. Upieczone i wystudzone posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
VioletoweKucharzenie 24.03.2015 07:07
idealne do kawy:-)
Gocha29 23.03.2015 10:21
Już na zdjęciu wyglądają bardzo smakowicie:)
V_kuchareczka 23.03.2015 09:31
rewelacyjne ciasteczka
Motorek 23.03.2015 08:50
bardzo dobre
Malinka 23.03.2015 08:45
Na pewno smakują wybornie! Ja bardzo lubię takie słodkości :)
Futka 23.03.2015 08:04
Wspaniale i bardzo smaczne ciasteczka. Prezentują się bajecznie! :D
Ewelina1991 23.03.2015 08:00
świetne ciasteczka
Iwusia 22.03.2015 23:27
smakowite ciasteczka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat