Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTKA PÓŁFRANCUSKIE Z MARMOLADĄ

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
śmietana 18 proc 1 szklanka
margaryna 250 gram
marmolada
cukier puder
cynamon Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTKA PÓŁFRANCUSKIE Z MARMOLADĄ

1/ Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części i na podsypanej mąką stolnicy rozwałkować każdą osobno. Rozwałkowane ciasto pokroić na kwadraty np 5cm. Na środek każdego kwadrata nakładać odrobinę marmolady, składać na pół i końcówka widelca dociskać ciasto by się skleiło a przy okazji miało wzorki.

2/ Gotowe ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka nie rosną więc mogą być blisko siebie układane by więcej weszło. Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika do 180-200 stopni i piec ok 10 min. Upieczone i wystudzone posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 24.03.2015 07:07
idealne do kawy:-)
Gocha29 23.03.2015 10:21
Już na zdjęciu wyglądają bardzo smakowicie:)
V_kuchareczka 23.03.2015 09:31
rewelacyjne ciasteczka
Motorek 23.03.2015 08:50
bardzo dobre
Malinka 23.03.2015 08:45
Na pewno smakują wybornie! Ja bardzo lubię takie słodkości :)
Futka 23.03.2015 08:04
Wspaniale i bardzo smaczne ciasteczka. Prezentują się bajecznie! :D
Ewelina1991 23.03.2015 08:00
świetne ciasteczka
Iwusia 22.03.2015 23:27
smakowite ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak