Ciastka na kruchym spodzie z budyniem

Ciastka na kruchym spodzie z budyniem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kruche spody do babeczek

  • budyń waniliowy

    1 opakowanie
  • mleko

    0,5 L
  • masło

    1 łyżka
  • truskawki

    1 garść
  • śmietana kremówka

    250 ml
  • cukier puder

    50 g
  • fix do śmietany

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Ciastka na kruchym spodzie z budyniem

Śmietanę kremówkę z fixem ubijam na sztywną pianę po trochu dodając cukier puder wciąż mieszając. Budyń waniliowy robię zgodnie z instrukcją na opakowaniu ale dodaję nieco mniej mleka ale za co łyżkę masła. Gdy jest już gotowy lekko studzę i wlewam do rękawa cukierniczego. Gdy śmietana jest już porządnie ubita również wlewam do rękawa cukierniczego. Na kruchy spód babeczki zaczynam wlewać-wyciskać budyń aby wypełnił całe dno i lekko wystawał na środku niczym piramidka :) W koło robię małe kwiatuszki z bitej śmietany ale staram się aby na środku było widać wystający budyń. Truskawki kroję w drobne kawałeczki i posypuję na wierzch. Aby przekroczyć jakiekolwiek granice zdrowego odżywiania można delikatnie przesiać górę cukrem pudrem. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 05.05.2013 18:06
Tak ładne, że aż szkoda jeść:)
mariel78 09.09.2012 19:59
super
elficzna 12.08.2012 13:55
dzięki kochani :) na drugi raz "walnę" więcej owoców :)
Agnieszka91 12.08.2012 13:50
poproszę o jedną
Bernadeta1 12.08.2012 13:46
Rewelacyjne
Mati13 12.08.2012 13:30
bardzo ładne
qrasnqleq 12.08.2012 13:15
wyglądają wspaniale

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat