Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka na kruchym spodzie z budyniem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kruche spody do babeczek
budyń waniliowy 1 opakowanie
mleko 0,5 L
masło 1 łyżka
truskawki 1 garść
śmietana kremówka 250 ml
cukier puder 50 g
fix do śmietany

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka na kruchym spodzie z budyniem

Śmietanę kremówkę z fixem ubijam na sztywną pianę po trochu dodając cukier puder wciąż mieszając. Budyń waniliowy robię zgodnie z instrukcją na opakowaniu ale dodaję nieco mniej mleka ale za co łyżkę masła. Gdy jest już gotowy lekko studzę i wlewam do rękawa cukierniczego. Gdy śmietana jest już porządnie ubita również wlewam do rękawa cukierniczego. Na kruchy spód babeczki zaczynam wlewać-wyciskać budyń aby wypełnił całe dno i lekko wystawał na środku niczym piramidka :) W koło robię małe kwiatuszki z bitej śmietany ale staram się aby na środku było widać wystający budyń. Truskawki kroję w drobne kawałeczki i posypuję na wierzch. Aby przekroczyć jakiekolwiek granice zdrowego odżywiania można delikatnie przesiać górę cukrem pudrem. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 05.05.2013 18:06
Tak ładne, że aż szkoda jeść:)
mariel78 09.09.2012 19:59
super
elficzna 12.08.2012 13:55
dzięki kochani :) na drugi raz "walnę" więcej owoców :)
Agnieszka91 12.08.2012 13:50
poproszę o jedną
Bernadeta1 12.08.2012 13:46
Rewelacyjne
Mati13 12.08.2012 13:30
bardzo ładne
qrasnqleq 12.08.2012 13:15
wyglądają wspaniale

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak