Ciastka na kruchym spodzie z budyniem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kruche spody do babeczek

  • budyń waniliowy

    1 opakowanie
  • mleko

    0,5 L
  • masło

    1 łyżka
  • truskawki

    1 garść
  • śmietana kremówka

    250 ml
  • cukier puder

    50 g
  • fix do śmietany

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietanę kremówkę z fixem ubijam na sztywną pianę po trochu dodając cukier puder wciąż mieszając. Budyń waniliowy robię zgodnie z instrukcją na opakowaniu ale dodaję nieco mniej mleka ale za co łyżkę masła. Gdy jest już gotowy lekko studzę i wlewam do rękawa cukierniczego. Gdy śmietana jest już porządnie ubita również wlewam do rękawa cukierniczego. Na kruchy spód babeczki zaczynam wlewać-wyciskać budyń aby wypełnił całe dno i lekko wystawał na środku niczym piramidka :) W koło robię małe kwiatuszki z bitej śmietany ale staram się aby na środku było widać wystający budyń. Truskawki kroję w drobne kawałeczki i posypuję na wierzch. Aby przekroczyć jakiekolwiek granice zdrowego odżywiania można delikatnie przesiać górę cukrem pudrem. Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 05.05.2013 18:06
Tak ładne, że aż szkoda jeść:)
mariel78 09.09.2012 19:59
super
elficzna 12.08.2012 13:55
dzięki kochani :) na drugi raz "walnę" więcej owoców :)
Agnieszka91 12.08.2012 13:50
poproszę o jedną
Bernadeta1 12.08.2012 13:46
Rewelacyjne
Mati13 12.08.2012 13:30
bardzo ładne
qrasnqleq 12.08.2012 13:15
wyglądają wspaniale

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat