ciastka kruche tzw. babcine

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    15 dkg
  • masło

    10 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, masło i cukier ze szczyptą soli wsypać do miski, dodać łyżkę kwaśnej śmietany, zagnieść szybko ciasto. Wyłożyć na deseczkę i wałkować cieniutko. Posmarować całe ciasto białkiem i posypać grubym cukrem, zmieszanym z tłuczonymi migdałami. Z ciasta wykrawać za pomocą szklanki ciastka i układać je na posypane mąką blaszki. Piec na ciemnozłoty kolor. (zdjęcie jest tylko ilustracją)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megi 23.02.2015 07:40
bardzo fajny przepis
Barbara55 29.11.2011 15:34
bardzo smaczne
Anna141 16.07.2011 11:35
smaczne :)
rakow2 05.04.2011 15:25
jak babcine to muszą być dobre
Krzysztof42 09.09.2010 15:24
byle słodko było

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat