ciastka kruche tzw. babcine

ciastka kruche tzw. babcine

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    15 dkg
  • masło

    10 dkg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania ciastka kruche tzw. babcine

Mąkę, masło i cukier ze szczyptą soli wsypać do miski, dodać łyżkę kwaśnej śmietany, zagnieść szybko ciasto. Wyłożyć na deseczkę i wałkować cieniutko. Posmarować całe ciasto białkiem i posypać grubym cukrem, zmieszanym z tłuczonymi migdałami. Z ciasta wykrawać za pomocą szklanki ciastka i układać je na posypane mąką blaszki. Piec na ciemnozłoty kolor. (zdjęcie jest tylko ilustracją)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Megi 23.02.2015 07:40
bardzo fajny przepis
Barbara55 29.11.2011 15:34
bardzo smaczne
Anna141
Anna141 16.07.2011 11:35
smaczne :)
rakow2
rakow2 05.04.2011 15:25
jak babcine to muszą być dobre
Krzysztof42 09.09.2010 15:24
byle słodko było

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat