Ciastka kokosowe z czekoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiórki kokosowe

    200 gram
  • cukier

    300 gram
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • białko

    5
  • czekolada deserowa

    2/3 tabliczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski umieszczonej na garnku z parującą wodą, wsypujemy wszystkie sypkie składniki.
Czekoladę rozdrabniamy na jak najmniejsze kawałki oraz dodajemy białko. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy i odstawiamy do ostygnięcia.
"Placki ciasta" układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Pieczemy 12-16 minut w 180 st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat