Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie ze śliwkami i czekoladą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
śliwki węgierki 4 duże fioletowe sztuki
czekolada mleczna 4 duże kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie ze śliwkami i czekoladą

Ciastka polałam lukrem zrobionym z cukru pudru i wody.
Ciasto rozwinąć, pokroić na 8 kwadratów. Śliwki umyć, przekroić na pół, usunąć pestki. Kostki czekolady przekroić na pół. Na każdym kwadracie ciasta ułożyć po pół śliwki i kawałku czekolady. Brzegi ciasta posmarować wodą. Złożyć na pół w prostokąty,docisnąć brzegi. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Blaszkę z ciastkami wstawić do nagrzanego piekarnika. Ciastka piec 12-15 minut. Jeszcze ciepłe ciastka polukrować. Ciastka ostudzić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 21.10.2014 19:06
aż ślinka leci:)
Lis 21.10.2014 12:47
Pysznie wyglądają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak