Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z ricottą i rodzynkami

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
1 płat
ser ricotta
250 gram
rodzynki
1 garść
cynamon Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
jajko
1 szt
cukier brązowy
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z ricottą i rodzynkami

Kroki postępowania

1
Rozwinąć ciasto francuskie i pokroić je na kwadraty.
Krok 1 - Ciastka francuskie z ricottą i rodzynkami foto
2
Ser ricotta przełożyć do miseczki, dodać rodzynki.
Krok 2 - Ciastka francuskie z ricottą i rodzynkami foto
3
Dodać również jajko, cynamon oraz cukier brązowy. Wymieszać do momentu, aż składniki dobrze się ze sobą połączą.
Krok 3 - Ciastka francuskie z ricottą i rodzynkami foto
4
Nakładać farsz na ciasto. Składać kwadraty na pół, zawijać brzegi.
Wstawić ciastka do nagrzanego piekarnika i piec je przez około 16-17 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego :)
Krok 4 - Ciastka francuskie z ricottą i rodzynkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak