Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z ricottą i rodzynkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 płat
ser ricotta 250 gram
rodzynki 1 garść
cynamon Prymat 1 łyżeczka
jajko 1 szt
cukier brązowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z ricottą i rodzynkami

Kroki postępowania

1
Rozwinąć ciasto francuskie i pokroić je na kwadraty.
Krok 1 - Ciastka francuskie z ricottą i rodzynkami foto
2
Ser ricotta przełożyć do miseczki, dodać rodzynki.
Krok 2 - Ciastka francuskie z ricottą i rodzynkami foto
3
Dodać również jajko, cynamon oraz cukier brązowy. Wymieszać do momentu, aż składniki dobrze się ze sobą połączą.
Krok 3 - Ciastka francuskie z ricottą i rodzynkami foto
4
Nakładać farsz na ciasto. Składać kwadraty na pół, zawijać brzegi.
Wstawić ciastka do nagrzanego piekarnika i piec je przez około 16-17 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego :)
Krok 4 - Ciastka francuskie z ricottą i rodzynkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak