Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z nektarynkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
nektarynki 3 szt
cukier trzcinowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z nektarynkami

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozkładamy na płasko i wycinamy z nich prostokąty lub kwadraty. Jedną częsć nacinamy na ukos, nie przecinając boku.
Krok 1 - Ciastka francuskie z nektarynkami foto
2
Nektarynki obrać i pokroic na płaskie plasterki lub kawałki. Na ciasto nakładać po kilka kawałków owoców i przykrywać ponacinaną częścią.
Krok 2 - Ciastka francuskie z nektarynkami foto
3
Widelcem połączyć ze sobą dwa płaty ciasta, czyli góre i dól. Układać na blaszce wyłozonej papierem do pieczenia. Każde ciastko posypac delikatnie cukrem trzcinowym. Piec ok 15 minut w 180 stopniach.
Krok 3 - Ciastka francuskie z nektarynkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 01.11.2012 22:07
Dziś ponownie zrobiłam, smakują tak jak sklepowe albo lepiej
monika141 01.09.2012 09:59
pycha
Magula 29.08.2012 21:37
zapraszam, ciasteczko napewno sie znajdzie
Konczi 29.08.2012 20:39
poproszę jedno ciasteczko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak