Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka francuskie z jabłkami i kruszonką

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 250 gram
jabłka 2 sztuka
Cynamon mielony Prymat 1/4 łyżeczka
mąka 60 gram
cukier 25 gram
masło 25 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z jabłkami i kruszonką

ILOŚĆ: ok. 6 ciastek
Z ciasta francuskiego wycinamy kawałki o wymiarach ok. 11x 14 cm. Przekładamy na papier do pieczenia. Jabłka obieramy, kroimy na cztery części i wycinamy środki. Następnie kroimy w plasterki i układamy na kawałkach ciasta francuskiego. Posypujemy lekko cynamonem. Składniki na kruszonkę (masło musi być roztopione !)łączymy w miseczce do uzyskania grudkowatej faktury i posypujemy ciastka. Pieczemy w temp. 220 C przez ok. 15 min do złotego koloru ciasta. Studzimy i dopiero wtedy podajemy. Smacznego.Więcej na www.ilovebake.pl

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krzychu_07 11.05.2013 11:05
A czy można miast jabłek surowych zastosować smażone?
Norgiusz 28.10.2012 19:12
wyglada super
Norgiusz 28.10.2012 19:12
wyglada super
Magda60 19.10.2012 21:17
pieknie wyglada
Henryka2 22.09.2012 22:42
Zrobiłam, wyszły pyszne, polecam wszystkim.
Henryka2 22.09.2012 14:10
Zaraz idę zrobić, przeapetyczne.
agnieszka214 20.09.2012 13:50
lubie takie
agnieszka214 20.09.2012 13:50
lubie takie
Agnieszka91 20.09.2012 13:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak