Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
żółtko jajek
1 -
mleko
2 łyżki -
Krem:
-
wiśnie
350 g. -
sok wiśniowy
100 ml. -
Żelatyna wieprzowa Prymat
1,5 łyżki -
śmietana kremówka
350 ml. -
cukier puder
1 łyżka -
cukier waniliowy
3 opakowania -
ciasto francuskie
250 g.
Przepis i sposób przygotowania CIASTKA FRANCUSKIE WIŚNIOWE
KREM: pokrojone w trójkąty rozmrożone ciasto smarujemy żółtkami uprzednio wymieszanymi z mlekiem. Układamy na opłukanej zimną wodą blasze. Pieczemy ok 15 min. Trójkąty kroimy w poziomie na pół. Napełniamy śmietaną z wiśni i przykrywamy góra z ciasta. SMACZNEGO !!!
Komentarze (5)