Ciastka bitki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    3 szt.
  • mąka

    1/4 szkl
  • mąka ziemniaczana

    1/4 szkl
  • cukier puder

    1/2 szkl
  • mak

    do posypania
  • marmolada

    do przełożenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno z odrobiną soli, powoli dodać cukier i żółtka. Przesiać mąki i delikatnie połączyć wszystko razem. Przy pomocy łyżki lub rękawa formować małe ciastka, które posypać makiem. Piec 10-12 minut w 180 stopniach. Gdy wystygną, przełożyć marmoladą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 11.07.2013 15:43
pycha ciastka
dianix 25.01.2013 21:27
zjadlabym
octo 22.08.2012 10:16
nie wiedzialam ze one sie nazywaja bitki pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat