Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka bardzo czekoladowe

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 szk
jajko 1 szt
cukier trzcinowy 4 łyżki
masło 1/3 kostki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki
czekolada gorzka 1 tabliczka
czekolada mleczna 1/2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka bardzo czekoladowe

Połowę czekolady gorzkiej posiekać na niewielkie kawałki.
Masło rozpuścić w rondelku. Dodać czekoladę mleczną i gorzką i podgrzewać do momentu aż składniki rozpuszczą się. Masę ostudzić.
Jajko utrzeć wraz z cukrem. Następnie dodać masę czekoladową i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Całość zmiksować. Na koniec dodać posiekaną czekoladę, wymieszać. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko je spłaszczyć.
Piec 12 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bryndzia93 04.03.2016 16:04
Świetne ciasteczka czekoladowe :)
Barbara13 24.02.2016 22:15
ooo muszę podkraść przepis bo mam maniaka czekoladowego w domu :)
Renata9 24.02.2016 21:35
Rewelacyjne ciasteczka :-)
gosia561 24.02.2016 15:09
domowe są najlepsze
MałaMi89 24.02.2016 15:09
Oj zjadłabym teraz takie ciasteczka... ;) to nic, że powinnam trzymać dietę :P
ice cubes 24.02.2016 15:09
Z chęcią wypróbuję przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak