Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczkowa choinka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

masło lub margaryna 20 dag
mąka pszenna 2 szklanki
cukier puder 1/2 szklanki
jajko 1 szt

masa orzechowa

orzechy włoskie 2 łyżki
pestki słonecznika 2 łyżki
miód prawdziwy 2 łyżki
margaryna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczkowa choinka

Składniki ciasta zagnieść i włożyć na godzinę do lodówki. Orzechy pokroić. Wszystkie składniki masy gotować około 5 minut. Ciasto wałkować porcjami, wyciąć różnej wielkości kształty przy pomocy foremek. Ułożyć w formie na papierze do pieczenia, na każdy nałożyć trochę masy masy orzechowo-słonecznikowej. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 10 minut. Ułożyć upieczone od największego kształtu do najmniejszego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 21.12.2015 11:27
ciekawy pomysł
Franciszek 18.12.2015 14:21
dobry pomysł
Wacław 18.12.2015 10:02
wspaniały pomysł ! :-)
Ewelina1991 18.12.2015 08:45
pięknie się prezentuje
Jadwiga/Jaga85 17.12.2015 22:48
Pyszna choineczka
Babeczka35 17.12.2015 22:17
Fajna ta choineczka:)
Renata9 17.12.2015 21:22
Piękna, ciasteczkowa choineczka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak