Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczkowa bombka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 15 dag
cukier 15 dag
mąka 30 dag
jajko 3 szt
proszek do piecznia 2 łyżeczki
rodzynki 1 łyżka
kakao 2 łyżki
orzechy włoskie 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczkowa bombka

Margarynę, kakao, cukier i 1/4 szklanki wody zagotować w garnku a następnie ostudzić. Do przstudzonej masy dodać zółtka jajek, a z białek ubić oddzielnie sztywną pianę. Dodać do masy mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać. Dodać rodzynki i pokrojee orzechy włoskie. Na końcu dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Przełożyć do formy w kształcie bombki Ja mam taką silikonową więc nie potrzeba już smarować foremki. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. Ostudzone ciasto odwrócić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 22.06.2014 21:30
fajna bombka
Stenka 03.12.2013 08:32
ciasto jest wielkości małej tortownicy i na choinkę jest za duże, ale na stole wygląda ładnie
Skoter 02.12.2013 15:13
fajnie wygląda
matesko 02.12.2013 09:23
warto zrobić
halina17 01.12.2013 17:00
świątecznie
okrysia 01.12.2013 16:55
SMACZNE TO!
jasiek 01.12.2013 12:46
fajna na choinkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak