Ciasteczka z konfiturami na winie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    40 dag
  • cukier

    2-3 łyżki
  • jaja

    2 szt
  • sól

  • żółtka

    3 szt
  • śmietana

    6 łyżek
  • wino

    2 łyżki
  • dżem

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło posiekać razem z mąką, dodać jajka, żółtka, cukier, sól, śmietanę i wino.
Całość wyrobić na gładkie ciasto, które rozwałkować i odstawić na pół godziny.
Po tym czasie przekroić ciasto na pół.
Jeden płat posmarować konfiturami i przykryć go drugim płatem.
Następnie wyciąć małe trójkąty, które nakłuć widelcem.
Smażyć na głębokim tłuszczu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat