Ciasteczka z czekoladą i kokosem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 szkl
  • masło lub margaryna

    10 dag
  • cukier puder

    2 łyżki
  • wiórki kokosowe

    5 dag
  • wiórki czekoladowe

    10 dag
  • jajko

    1 szt
  • śmietana

    1 łyżka
  • amoniak

    1/2 łyżeczki
  • cukier wanilinowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i jajkiem utrzeć na puszystą masę. Następnie dodać mąkę wymieszaną z amoniakiem, śmietanę, wiórki kokosowe i czekoladowe, dokładnie wymieszać. Łyżką nakładać ciasteczka w dość dużych odstępach na blaszce posmarowanej tłuszczem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 10-15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 04.08.2012 22:13
Muszą być pyszne. Takie ciasteczka lubię- kokos i czekolada :)
Kas2 16.04.2012 21:14
przesmaczne połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat