Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z budyniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
budyń waniliowy 1 szt
mleko 0,5 litra
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z budyniem

Ciasto francuskie kroimy w większe kwadraty. Każdy kwadracik smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Budyń gotujemy na mleku i studzimy. Bierzemy po 3 kawałki upieczonego ciasta i przekładamy przygotowanym budyniem. Wierzch posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak