Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z budyniem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
budyń waniliowy 1 szt
mleko 400 ml
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z budyniem

Gotujemy budyń z cukrem na mleku. Ciasto francuskie rozwałkowujemy cienko. Kroimy na większe kwadraty. Na każdy kwadrat kładziemy łyżeczkę budyniu i składamy na pół. Boki ciasta dobrze sklejamy np widelcem. Ciasteczka układamy na blaszce i pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku ok 12 min. Gdy ciasteczka się upieką posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 02.07.2014 16:51
oj moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak