Ciasteczka z białą czekoladą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • mleko w proszku

    1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • zapach waniliowy

    1
  • masło miękkie

    150 g
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • jajka

    2
  • biała czekolada

    125 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem na jasną puszystą masę. Jajka roztrzepać powoli i dodać do masy. Wsypać mąkę, proszek, mleko i zapach. Wymieszać. Na koniec dodać pokrojoną w kawałki czekoladę. Formować kulki, lekko je spłaszczając.
Piec 10 minut w temperaturze 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
noninka77 30.09.2013 17:15
świetne te ciasteczka!
Aida 30.09.2013 15:10
Bogusiu, niestety ale nie ;(
Krakowianka 30.09.2013 14:56
super do pracy na jeden kęs :)
bogusia19 30.09.2013 14:30
zostało może jedno?
dodi 30.09.2013 13:44
smakowicie wyglądaja
Piotr-21 30.09.2013 13:11
pyszne ciasteczka
sylwia_mc 30.09.2013 13:11
mały pyszny deserek
Aida 30.09.2013 13:04
może nie wyglądają ale smaczne są :)
Barbara/zuza22_85 30.09.2013 13:03
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat