Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka witraże

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 15 dkg
cukier 3/4 szkl
cukier waniliowy 1 łyżeczka
jajko 2 szt.
mąka 2-2,5 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
szczypta soli
landrynki 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka witraże

Miękką margarynę utrzeć mikserem , stopniowo dodawać cukier, jajka i cukier waniliowy.

Mąkę, proszek do pieczenia i sól, stopniowo wsypać do masy maślanej ( cały czas mieszając). Jeśli ciasto jest zbyt kleiste dodać trochę mąki. Ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki na ok. 1 godz. Schłodzone ciasto rozwałkować. Foremką wycinać kształty i mniejszą foremką wycinać środek z ciasteczek. Ciasteczka układamy na papierze do pieczenia.

Landrynki rozdrobnić. Każde ciasteczko wypełnić miałem landrynkowym.
Piec ok. 8-12 minut w temperaturze 180 stopni.

Odstawić do wystudzenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak