Ciasteczka owsiano- bakaliowe (wegańskie)

Ciasteczka owsiano- bakaliowe (wegańskie)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 i 1/4 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • margaryna

    250 g
  • bakalie

    200 g
  • płatki owsiane

    1 i 1/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. Mąkę przesiewamy, dodajemy proszek do pieczenia, cukier, margarynę i posiekane bakalie. Do moich ciasteczek dodałam orzechy włoskie, laskowe, migdały, nerkowce, ziemne oraz rodzynki. Wszystko razem dokładnie mieszamy, najłatwiej za pomocą dłoni i formujemy okrągłe ciastka. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej ciastka i pieczemy w 180 st. C przez 20 min. aż ciasteczka będą złociste. Blaszkę z upieczonymi ciastkami odkładamy do ostygnięcia, aby ciastka stwardniały.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

29.03.2018 06:48
Pyszne. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat