Ciasteczka na cieście francuskim z biedronki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1,5 kg
  • ciasto francuskie

    2 opak
  • miód pitny

    3-4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasteczka  na cieście francuskim z biedronki foto
Rozwijamy ciasto francuskie i kroimy je w paski. Następnie obieramy jabłka i wedle uznania kroimy je drobno lub ocieramy, jeśli wybierzemy tą drugą opcję należy już otarte jabłka odsączyć. Wyjdzie nam dodatkowo ok 3 szklanek soku :D. Do jabłek dodajemy miód i mieszamy.
Krok 2 - Ciasteczka  na cieście francuskim z biedronki foto
Następnie nakładamy na nasze paski z ciasta francuskiego masę z jabłek i miodu, po czym składamy je na pół i zagniatamy jak pierogi. Górną część nacinamy delikatnie, mogą to być nawet kilka ukłuć nożem. Kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 25 min .
Krok 3 - Ciasteczka  na cieście francuskim z biedronki foto
Ciastka najlepiej smakują ostygnięte, jeśli przypiecze się wam za bardzo spód nie martwcie się ładnie daje się zdrapać. Smacznego:D

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna54 11.02.2013 23:02
pychotka
SmacznaPyza 24.01.2013 18:49
a ciasto musi być koniecznie z Biedronki ?
rutynka 22.05.2012 16:50
pyszne
zdzichu 13.05.2012 15:30
fajne
zdzichu 13.05.2012 15:30
fajne
Justyna28 13.05.2012 13:07
na pewno są pyszne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat