Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka migdałowo - pomarańczowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały zmielone 250 gram
Cynamon mielony Prymat 0,5 łyżeczki
pomarańcza duża 1 sztuka
cukier trzcinowy 3/4 szklanki
cukier puder 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka migdałowo - pomarańczowe

Kroki postępowania

1
Zmielone migdały przesypać do miski, dodać do nich startą skórkę oraz sok z całej pomarańczy, cynamon i ksylitol. Zagnieść z tego ciasto o dość spójnej konsystencji.
Krok 1 - Ciasteczka migdałowo - pomarańczowe foto
2
Piekarnik nagrzać do 250 stopni. Z gotowego ciasta uformować kuleczki i rozłożyć na blaszce.
Krok 2 - Ciasteczka migdałowo - pomarańczowe foto
3
Włożyć do piekarnika od razu zmniejszając temperaturę do 100 stopni. Piec około 15 minut na złoto. Po upieczeniu, jeszcze ciepłe ciasteczka obtoczyć w cukrze pudrze i pozostawić do wystygnięcia.
Krok 3 - Ciasteczka migdałowo - pomarańczowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak