Ciasteczka migdałowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dag
  • cukier puder

    25 dag
  • masło

    10 dag
  • jaja

    2 sztuki
  • migdały

    10 dag
  • likier

    25 ml
  • lukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały zalać likierem na około 1 godzinę. Masło utrzeć z cukrem, jajami. Zagniatamy ciasto dodając od czasu do czasu mąkę. Rozwałkowujemy na grubość 1/3 cm. Wykrawamy ciasteczka, smarujemy lukrem, posypujemy migdałami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat