Ciasteczka maślane z marmoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    80 dag
  • masło

    1/2 kg
  • cukier puder

    35 dag
  • żółtka

    4
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • śmietana

    2 łyżki
  • marmolada

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę zagnieść z miękkim masłem, cukrem pudrem i waniliowym, żółtkiem, proszkiem i śmietaną na gładką masę. Blat posypać mąką, rozwałkować ciasto. Foremkami wyciąć ciasteczka. Połowę posmarować marmoladą, zlepić z pozostałymi nieposmarowanymi ciastkami. Ciastka ułożyć na wyłożonej papierem blasze. Piec 20 minut w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 26.11.2011 09:48
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat