Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka kruche z orzechami i czekoladą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 120 g
cukier 60 g
cukier waniliowy 2 op.
jajko 1
czekolada gorzka 1 tabliczka
orzechy 50-70 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka pszenna 150 g
mąka krupczatka 100 g
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka kruche z orzechami i czekoladą

Czekoladę i orzechy posiekać dość grubo, aby były wyczuwalne w gotowych ciasteczkach.
Masło ogrzać, aby dobrze zmiękło, połączyć z cukrem i jajkiem.
Mąkę wymieszać z solą i proszkiem do pieczenia - dodać do masy maślanej.
Zarobić ciasto dodając czekoladę i orzechy.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia - dwoma łyżkami formować ciasteczka, układać na przygotowanej blaszce i lekko spłaszczyć.
Piec w temperaturze 200*C przez 12-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 06.10.2012 13:11
super
Marta1986 06.10.2012 13:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak