Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka tortowa
550 g -
jogurt naturalny
150 g -
cukier puder
150 g -
jajko
3 -
aromat waniliowy
-
sól
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
Wyjmować porcjami i cienko rozwałkować na blacie posypanym mąką. Doskonale i precyzyjnie można to zrobić za pomocą maszynki do makaronu - pozwala to na kontrolowanie grubości powstających pasków ciasta.
Pokroić w małe kwadraty lub trójkąty.
Pozostawić na blaszce do lekkiego ostygnięcia lub przełożyć na kratkę, gdzie będą mogły wystygnąć. Można je posypać cukrem pudrem lub polukrować.
Komentarze (13)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (3)