Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczka karmelowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
masło 225 g
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
orzechy 1 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka karmelowe

W dużej misce mikserem utrzyj masło z cukrem.
W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia.
Dodawaj stopniowo do masy maślanej, mąkę i dokładnie ucieraj. Na koniec wmieszaj orzechy.Ciasto podzielić na dwie części, lekko spłaszczyć owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki przynajmniej na 1 godzinę. Stolicę podsyp mąką, ciasto rozwałkuj na grubość ok. ½ cm. Pokrój na kwadraty lub wykrawaj kształty foremkami, ponakłuwaj lekko widelcem i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temperatury 190C i piecz do zrumienienia ok. 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 22.07.2011 09:14
Proste, szybkie i pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak