Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka francuskie z marmoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marmolada do smaku
ciasto francuskie opakowanie
jajko 2 szt
cukier garść

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka francuskie z marmoladą

Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w niewielkie kwadraty. Na każdy z nich na środku kładziemy po łyżeczce marmolady. Rogi ciastek podnosimy delikatnie ku górze aby marmolada się nie rozpłynęła po całym ciastu (przy pieczeniu i tak opadną). Ciastka smarujemy roztrzepanym jajkiem po czym posypujemy cukrem. Pieczemy przez około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 03.10.2012 15:11
Dobre
czekoladka_m 27.08.2012 19:57
szybkie i smaczne!!
Rafał10 27.08.2012 19:22
pycha!!! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak