Ciasteczka czekoladowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1.5 szklanki
  • jajka

    2
  • margaryna

    2 łyżki
  • budyń czekoladowy

    1 opakowanie
  • cukier kryształ

    3.5 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 płaska łyżeczka
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasteczka czekoladowe  foto
Wszystkie składniki dajemy na stolnicę . Z podanych składników tworzymy kopiec , wszystkie składniki łączymy ze sobą
Krok 2 - Ciasteczka czekoladowe  foto
Następnie zagniatamy ciasto. Po zagnieceniu dajemy do miseczki i przykrywamy folią aluminiową .Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na około 30 minut.
Krok 3 - Ciasteczka czekoladowe  foto
Po wyciągnięciu ciasta z z ciasta odrywamy kawałki i formujemy w kulę. Wszystkie czynności powtarzamy do skończenia się ciasta.
Krok 4 - Ciasteczka czekoladowe  foto
Gotowe kuleczki dajemy na posmarowaną blachę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 10-18 minut w temperaturze 160-180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MałaMi89 22.10.2015 23:06
Skusiły mnie i zjadłabym nawet teraz :) mimo bólu zęba :P
MAR3STA 22.10.2015 21:31
apetyczne te twoje ciasteczka
Aannkaa82 22.10.2015 13:35
fajne i apetyczne ciacha :)
Futka 22.10.2015 10:50
Świetne i bardzo smakowite ciasteczka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat