Ciasteczka cytrynowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    25 dag
  • mąka

    1/2 kg
  • żółtko jajek

    8
  • marmolada

  • białko

  • cukier puder

    1 łyżka
  • skórka z dwóch cytryn

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skórkę drobno posiekać, masło zagnieść z mąką, żółtkami i skórką na gładkie ciasto. Rozwałkować, pokroić w prostokąty. Ułożyć na natłuszczonej blasze. Lukier: białko utrzeć z cukrem pudrem. Posmarować ciasteczka. Piec 15 minut w temp. 180 stopni C. Ostudzić, przełożyć marmoladą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MagdaXXX 07.08.2013 20:43
super mniam
ronald88 26.11.2011 09:48
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat