Ciasteczka bananowo-ryżowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

    2 sztuki
  • płatki ryżowe

    90 gramów
  • rodzynki

    1 garść
  • czekolada gorzka

    20 gramów
  • cukier kokosowy

    1 łyżeczka
  • cynamon

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Banan rozgnieść widelcem i wymieszać z płatkami ryżowymi. Pozostawić na kilka minut, aby spęczniały. Dodać startą czekoladę i resztę składników. Nakładać łyżką na papier do pieczenia. Piec ok. 12-15 minut w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 29.03.2018 06:47
Bardzo fajna przekąska dla dziecka. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat