Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka bananowo-ryżowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

banan 2 sztuki
płatki ryżowe 90 gramów
rodzynki 1 garść
czekolada gorzka 20 gramów
cukier kokosowy 1 łyżeczka
cynamon 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka bananowo-ryżowe

Banan rozgnieść widelcem i wymieszać z płatkami ryżowymi. Pozostawić na kilka minut, aby spęczniały. Dodać startą czekoladę i resztę składników. Nakładać łyżką na papier do pieczenia. Piec ok. 12-15 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 29.03.2018 06:47
Bardzo fajna przekąska dla dziecka. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak