ciasteczk półfrancuskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    500 g
  • margaryna

    250 g
  • śmietana

    250 g
  • cukier

    240 g
  • jajko

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

do mąki dodać margarynę i siekać nożem. Następnie dodać śmietanę i siekać aż powstanie jednolita masa. Masę schłodzić w lodówce przez jedną godzinę, po czym wyjąć i wałkować. Wycinać krążki, smarować jajkiem i osypując cukrem. Piec w średnio nagrzanym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat