Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciacho orzechowo- jabłkowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 1 szklanka
mąka tortowa 2 szklanki
olej 2/3 szklanki
orzechy włoskie 1 szklanka
jabłka 5 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciacho orzechowo- jabłkowe

Jajka ucieramy z cukrem na gładką masę- dodajemy olej i mieszamy.
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem- stopniowo dodajemy do masy jajecznej i miksujemy.
Wsypujemy posiekane drobno orzechy i pokrojone w kosteczkę jabłka- mieszamy.
Masę wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę- pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 02.03.2015 16:54
znam dobrze ten przepis na ciasto orzechowe, ale z dodatkiem jabłek musi być jeszcze lepszy
Magdalena Rysińska 01.03.2015 23:06
Idealne na stresy ;)
mysza75 01.03.2015 22:31
ale pyszności mniam do kawy
Zdzisław 01.03.2015 22:09
takie słodkości to są dla mnie smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak