Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciacho na zimno

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka cytrynowa 6 sztuk
galaretka truskawkowa 1 sztuka
galaretka malinowa 1 sztuka
galaretka kiwi 1 sztuka
galaretka pomarańczowa 1 sztuka
galaretka cytrynowa 1 sztuka
galaretka agrestowa 1 sztuka
galaretka pomarańczowa 3 sztuki
jogurt grecki 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: ciacho na zimno

Wszystkie galaretki po 1 sztuce wymienione rozpuszczamy we wrzątku w misce , ok 1 szklanki. Zostawiamy do wystygnęcia, najlepiej w jakimś prostokątnym pojemniku wtedy galaretka ma łądniejszy kształt. Kroimy w kostkę.
6 galaretek cytrynowych rozpuszczamy w 3 szklankach wody wrzącej mieszamy i dodajemy do jogurtów greckich, mieszamy i dodajemy pokrojone galaretki wszystkie te po 1 sztuce.
3 galaretki pomarańczowe rozpuszczamy każdą w 1,5 szklanki wody i już prawie zastygnięte zalewamy nasze ptasie mleczko. Odstawiamy do lodówki i w niej przechowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 01.03.2014 00:34
Super ciacho :-)
ppaulina 13.01.2014 10:18
też kiedyś takie robiłam
dada 03.01.2014 13:09
u nas robiło się je w foliowym rękawie i wyglądało jak prawdziwy kolorowy salceson :-)
Aleksandra/Olcia 26.07.2013 22:27
w domu mówilismy na to ciasto salceson :)
Boska_Agatka 29.06.2013 09:50
bardzo fajne polecam
reniatka 17.06.2013 20:13
bardzo fajny przepis
agnieszka214 08.05.2013 21:11
zawsze pyszny deserek
Karolcia12 06.03.2013 22:32
pyszne i zachęcające do spróbowania
[email protected] 22.01.2013 21:45
juz dodałam do ulubionych,moja rodzina uwielbia galaretki
jolajka 01.01.2013 10:36
Na pewnom pyszne :):):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak