Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciabata z zapiekanym serem Camembert

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciabata 1
camembert 1 okrągły
szynka 2 plasterki
pomidor 2-4 plastry
cebula 4 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciabata z zapiekanym serem Camembert

Kroki postępowania

1
Ciabatę kroimy na kromki i opiekamy w tosterze. Camembert kroimy na dwa krążki. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim szynkę pokrojoną w paseczki. Odkładamy na bok.
Krok 1 - Ciabata z zapiekanym serem Camembert foto
2
Na tym samym oleju podsmażamy cebulę ze szczyptą soli i pomidora.
Krok 2 - Ciabata z zapiekanym serem Camembert foto
3
Na ciabacie układamy kolejno: ser („skórką” do dołu), pomidor, cebulę i szynę. Całość zapiekamy w piekarniku z opcją grill.
Krok 3 - Ciabata z zapiekanym serem Camembert foto
4
Ciabaty podajemy na gorąco oprószone natką pietruszki.
Krok 4 - Ciabata z zapiekanym serem Camembert foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 22.02.2014 19:14
Niewiele trzeba, by mieć pyszną kolację!
Karolcia12 25.11.2013 21:09
wspaniałe danie
MAR3STA 04.02.2013 18:48
pyszne śniadanko
caralajna 28.01.2013 10:02
.aż chce się sięgnąć po kawałek :)
aisoglam 23.01.2013 00:18
Pychotka :)
Katarzyna/kate1980 17.01.2013 21:43
super
Agnieszka_B 17.01.2013 07:16
Łatwy przepis i apetyczne wykonanie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak