Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Chutney jabłkowo-imbirowy

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

przecier jabłkowy
1 litr
sos sojowy
3 łyżki
Pieprz ziołowy mielony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sól do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku
Imbir mielony Prymat
1/3 łyżeczki
imbir starty
2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Chutney jabłkowo-imbirowy

Do gorącego przecieru dodać starty na tarce o drobnych oczkach obrany korzeń imbiru, sos sojowy, imbir w proszku ( tak z pół łyżeczki) , pieprz ziołowy, dosolić ( uwaga! sos sojowy jest słony!), dodać nieco cukru i włożyć do słoiczków, które postawić do góry dnem pod przykryciem. Podawać do pieczeni wieprzowej i pieczonego drobiu a można też do łagodniejszych żółtych serów, jak ktoś tak lubi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 19.11.2013 18:06
fajny dodatek do mięs
Goya 24.05.2012 07:31
super
Izabela/bella81 26.08.2011 11:33
ciekawe :)
Edyta38 27.02.2011 08:12
przydatna rzecz:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak