Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Chutney jabłkowo-imbirowy

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

przecier jabłkowy
1 litr
sos sojowy
3 łyzki
Pieprz ziołowy mielony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
cukier
1 łyzeczka
sól do smaku
Sklep Prymat
Imbir mielony Prymat
1/2 łyżeczki
imbir starty
2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Chutney jabłkowo-imbirowy

Do gorącego przecieru dodać starty na tarce o drobnych oczkach obrany korzeń imbiru, sos sojowy, imbir w proszku ( tak z pół łyżeczki) , pieprz ziołowy, dosolić ( uwaga! sos sojowy jest słony!), dodać nieco cukru i włożyć do słoiczków, które postawić do góry dnem pod przykryciem. Podawać do pieczeni wieprzowej i pieczonego drobiu a można też do łagodniejszych żółtych serów, jak ktoś tak lubi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 14.08.2012 15:06
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak