Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Churros

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 240 ml
cukier 2 łyzki
masło 50 gram
mąka 200 gram
sól 1 szczypta
jajko 2 sztuki
olej do smażenia 300 ml
cukier drobny 1\3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Churros

Zaczynamy od zagotowania wody z masłem, cukrem i solą. Ściągamy z ognia, wsypujemy mąkę i energicznie ucieramy drewnianą łyżką, aż ciasto odlepi się od brzegów i stworzy zwartą kulę. Odstawiamy do wystudzenia.
Do wystudzonej masy wbijamy jajka-miksując składniki
Rozgrzewamy olej. Rękawem cukierniczym z końcówką w kształcie gwiazdki wyciskamy churros na olej. Smażyć, aż nabiorą złotobrązowego koloru.
Osuszamy papierowym ręcznikiem, obtaczamy w drobnym cukrze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak