Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrzanowo-żurawinowy gulasz z indyka

4.0
(25)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 500 g
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
śmietana 3 łyżki
mąka 2 łyżeczki
chrzan 5 łyżeczek
żurawina 75 g
bulion 400 ml
tymianek do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chrzanowo-żurawinowy gulasz z indyka

Kroki postępowania

1
Pierś z indyka kroimy w kostkę. Oprószamy ją solą, pieprzem i słodką papryką.
Krok 1 - Chrzanowo-żurawinowy gulasz z indyka foto
2
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy indyka na rumiano z każdej strony. Indyka wyjmujemy na talerz.
Krok 2 - Chrzanowo-żurawinowy gulasz z indyka foto
3
Następnie na patelnię wlewamy bulion, dodajemy chrzan. Śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do bulionu, dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Dodajemy mięso i całość dusimy pod przykryciem około 10 minut.
Krok 3 - Chrzanowo-żurawinowy gulasz z indyka foto
4
Następnie dodajemy żurawinę i dusimy jeszcze 15 minut co jakiś czas mieszając. Pod koniec duszenia całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i tymiankiem.
Krok 4 - Chrzanowo-żurawinowy gulasz z indyka foto
5
Życzę smacznego :)
Krok 5 - Chrzanowo-żurawinowy gulasz z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pierniczkowo 14.10.2013 14:13
smakowity :)
Agnieszka_B 06.10.2013 22:20
Chętnie bym się wprosiła na taki obiad :)
Gary Michy 06.10.2013 19:29
Prezentuję się przepysznie :)
patryska76 06.10.2013 16:28
Ciekawy przepis ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak