Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrzanik do wędlinki i nie tylko

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Chrzan śmietankowy Smak 1 słoiczek
chrzan świeżo starty 1 duży korzeń
chrzan ze słoika 3 słoiki (0,33l)
śmietana 1 duży kubek
jajka ugotowane na twardo 8 sztuk
cukier 0,5-1 łyzki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chrzanik do wędlinki i nie tylko

Świerzy chrzan zagotować i od razu odcedzić. Chrzan ze słoika przełożyć najlepiej do gazy (ja używam pieluchy tetrowej) przelać wrzątkiem i odcisnąć.
Ugotować jajka drobno posiekać. Do rondelka włożyć Oba rodzaje chrzanu, jajka wymieszać. Dodać chrzan kremowy Smak i śmietanę. Doprawić cukrem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak