chrzan wielkanocny z jajkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    5 szt
  • masło

    0,5 kostki
  • cukier

    4 łyżki
  • ocet

    3 łyżki
  • woda

    7 łyżek
  • sól do smaku

  • chrzan

    1,2 łodygi
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wodę, masło cukier jaja ocet, szczypta soli dać do garnka i rozkłócić. pozostawić na wolnym ogniu i mieszać żeby się nie zgrudził i nie przypalił mieszać aż powstanie masa jak budyń i ucierać ze startym chrzanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
justyna54 17.05.2011 21:28
lubię tradycyjne dania świąteczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat