Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chrzan domowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chrzan 4 szt
sok z cytryny 1 szt
sól 1 łyżeczka
woda 1 szkl
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: chrzan domowy

W rondelku gotujemy wodę z sokiem z cytryny, solą i cukrem.Chrzan obieramy - najlepiej na dworze bo chrzan jest dość mocny i najlepiej obierać i ścierać na tarce w przewiewnym miejscu. Ścieramy na tarce o drobnych oczkach - jak do ziemniaków na placki. Gdy chrzan jest już starty wlewamy zalewę i mieszamy. Wkładamy do słoika.
WAŻNE! ZALEWĘ NALEŻY PRZYGOTOWAĆ PRZED TARCIEM CHRZANU i od razu zalać, żeby chrzan nie ściemniał.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 15.01.2014 09:26
lubię taki dodatek do wędlin
Wojt@s
Wojt@s 10.07.2013 09:32
bardzo lubię chrzan
Kasia36 24.06.2013 22:22
Domowego nigdy nie jadłam, musi być dużo dużo lepszy niż ten kupczy
Łukasz15 04.04.2013 17:30
Bardzo lubię domowy chrzan

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak