Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące tosty francuskie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki kukurydziane 1 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
Cynamon mielony Prymat 4 łyżeczki
jajko 3
śmietana kremówka 1/2 szklanki
mleko 1/2 szklanki
ekstrakt waniliowy 1 łyżeczka
masło do smażenia
truskawki
syrop klonowy
chleb tostowy 8 kromek

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące tosty francuskie

Kromki chleba pokrój w słupki. Truskawki umyj i pokrój. Płatki zmiel np. wałkiem do ciasta. W misce połącz ze sobą zmielone płatki, cukier i cynamon. W osobnej misce połącz ze sobą jajka, mleko, śmietankę i ekstrakt waniliowy. Każdy kawałek chleba namocz w mleku, a następnie obtocz w płatkach. Smaż na maśle na złoty kolor.
Tosty przełóż na talerze. Podawaj z truskawkami i sosem klonowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.05.2016 18:49
super pomysł na pyszne śniadanie
krokus 09.05.2016 21:56
Pyszne tościki
Mama niejadka 09.05.2016 21:41
Pyszne śniadanko
Konczi 09.05.2016 17:20
pycha u mnie też dzisiaj gościły ale w innej odsłonie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak