Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące sznycelki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filetów z piersi kurczaka 50 dag
jaj 2 szt
mąki 2-3 łyżki
płatków kukurydzianych 5 łyżek
Pieprz biały mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące sznycelki

Mięso pokroić na 10-12 kawałków jednakowej wielkości. Jaja wymieszać z mąką, dodać sol i pieprz. Płatki kukurydziane pokruszyć wałkiem. Kawałki mięsa na szpadce zanurzać w cieście i obtaczać w płatkach. Mięso zanurzać w rozgrzanym tłuszczu we frytkownicy lub na patelni, widelcem zsuwać ze szpadki i smażyć na rumiano po około 2-3 minuty z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 12.01.2013 00:11
Takie to by się chrupnęło:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak